Direcția de Asistență Socială, o necesitate pentru Timișoara

Municipiul Timișoara, după mai bine de 25 de ani, a simțit nevoia să regândească întregul sistem de asistență socială, adaptat la nevoile orașului.  Astfel, in iunie 2017, Consiliul Local al municipiului Timișoara, după o analiza minuțioasă a aprobat o structură complexă care poate acoperi o paletă largă de servicii sociale, destinate celor mai importante categorii defavorizate, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Divizată pe mai multe ramuri de activitate, și având beneficiari de la copii până la vârstnici, persoane fără adăpost, persoane agresate sau chiar agresori, Direcția de Asistență Socială Timișoara este, în primul rând, refugiul celor care soarta le-a surâs mai puțin, celor care în anumite momente ale vieții lor s-au transformat în persoane vulnerabile, sau celor care suferă de discriminare ori stigmatizare. Angajații de aici știu că nu trebuie să fie doar buni profesioniști, ci oameni care care luptă pentru oameni. Luptă pentru o societate mai bună, în care avem cu toții loc, ajutându-ne fără să ne judecăm.

Timișoara, este un oraș dinamic, deschis și cosmopolit. Prin el traversează și trăiesc oameni veniți din toate colțurile țării, care au diverse nevoie sociale. Structura înființată, a însemnat o cotitură de mentalitate în ceea ce privește respectul față de oamenii care au nevoie de serviciile sociale, o echipă care se pune în slujba oamenilor părăsind birourile pentru a fi cât mai aproape de nevoile cetățenilor. Astăzi Direcția de Asistență Socială se poate mândri cu servicii sociale licențiate, de nivel european puse în slujba oamenilor aflați în nevoi din Timișoara.

Este bine să ne cunoaștem trecutul dar e foarte important să gândim responsabil și cu pricepere la anii care urmează.

Nu este puțin lucru să gândești  o strategie locală, organizată și orientată după nevoile oamenilor, cu servicii sociale performante și mai ales cu argumente solide care să poată sta la baza aprobării proiectelor necesare de către „Parlamentul local”, reprezentat de Consiliul Local și conducerea municipalității.

Prin eforturi susținute, prin muncă asiduă, dar mai ales prin dedicare, empatie și umanitate, toți cei care lucrăm/lucrează la serviciile din subordinea Direcției de Asistență Socială Timișoara am înțeles că nu ne-am ales doar o profesie, ci o vocație; că sensul muncii noastre trece dincolo de niște sarcini de serviciu bine duse la capăt, dar, mai ales, că prin ea schimbăm, înfrumusețăm sau uneori chiar prelungim vieți. Le suntem recunoscători tuturor beneficiarilor care ne dau în fiecare zi șansa să ne simțim parte importantă din existența lor. 

 
 
Traducere »
Sari la conținut