Direcția de Asistenta Sociala a Municipiului Timișoara desfășoară permanent Campania de donații: “Tu poți renunța?”– o invitație către toți timișorenii cu suflet mare, de a fi alături de cei aflați in nevoie! Alătura-te si tu demersului nostru de a sprijini persoanele aflate in dificultate din comunitatea noastră, copii si adulți, oameni fără adăpost, migranți, familii nevoiașe, bătrâni singuri și fără ajutor.

Povestea începe din anul 2008 când un grup de oameni inimoși din DAS TM, știind ca Timișoara are și resursele și generozitatea umana pentru a ajuta pe cei ce au mai puțin, s-au gândit să și pună in practica acest lucru.

Astfel s-a născut campania “Tu poți renunța” prin care, până astăzi, timișorenii au demonstrat de sute de ori ca știu sa fie aproape de alți timișoreni și să ofere din bunurile și timpul lor pentru a ușura într-o oarecare măsura lipsurile celorlalți.

Știm ca inițiativa noastră e departe de a rezolva complexitatea de nevoi sociale ale oamenilor spre care ne îndreptam cu aceasta campanie, însă alături de gama de servicii sociale pe care le oferim instituțional, subvențiile pe care DAS le da către ONG-uri locale care, la rândul lor, oferă și ei diverse și prețioase servicii, construim pas cu pas către o stare de fapt in care astfel de acțiuni sa fie tot mai puțin necesare.

Pentru a avea un proces de donație cât mai bun pentru toate părțile implicate vă recomandăm să țineți cont de câteva recomandări:
  • motivația unei donații vine în primul rând din dorința de a ajuta, iar posibilitatea de a ne scăpa de ceva ce nu mai avem nevoie este un beneficiu strict secundar
  • un mod bun de a vă da seama dacă un lucru poate fi util cuiva este să vă imaginați dacă v-ar folosi dumneavoastră într-o situație dificilă
  • orientativ, tipul de obiecte care pot fi donate sunt: alimente, produse de igiena, pături, plapume, lenjerii de pat, lenjerii de corp, ciorapi, încălțăminte, haine, jucării, etc.
  • obiectele vestimentare nu trebuie să fie neapărat noi, însă trebuie să fie curate și încă în stare bună de folosință
  • produsele alimentare să fie în termen de valabilitate
  • produsele de igienă să fie în termen de valabilitate
  • nu uitați că o donație poate însemna și o investiție de timp din partea dumneavoastră: timp în care pregătiți și împachetați bunurile, timp în care să la transportați la sediul nostru, poate chiar și timp petrecut cu beneficiarii finali.
Direcția de Asistenta Sociala a Municipiului Timișoara mulțumește in numele fiecărui om care va primi gestul dumneavoastră!

 

persoana de contact - Corina Eva

 
Traducere »