Când devine identit...

Notifications
Clear all

Când devine identitatea vizuală a unui spațiu mai importantă decât arhitectura în sine?

3 Posts
3 Users
0 Reactions
13 Views
Topic starter
(@ceffer)
New Member

Recent am intrat într-o cafenea nouă și, sincer, aproape că nici nu am observat clădirea din exterior. Tot ce mi-a rămas în minte au fost culorile, lumina și felul în care era amenajat interiorul. M-a făcut să mă întreb dacă, în unele locuri, identitatea vizuală ajunge să fie mai importantă decât arhitectura în sine. Voi când ați avut senzația asta?

2 Replies
(@daeerda)
Active Member

Din ce am văzut eu, multe spații sunt ținute minte mai ales pentru atmosfera pe care o creează în interior. Acum ceva timp căutam idei despre firma renovari Bucuresti pentru un mic birou și am observat că oamenii discutau mai mult despre culori, materiale și senzația locului decât despre forma clădirii. Mi s-a părut curios că uneori intri într-un spațiu banal ca arhitectură, dar pleci amintindu-ți doar imaginea și starea pe care ți-a transmis-o.

Reply
(@accer)
New Member

Pe la restaurantele și hotelurile deschise în ultimii ani am remarcat un lucru: lumea face mai multe poze colțurilor amenajate decât fațadelor clădirilor. Parcă identitatea vizuală a devenit parte din experiență și apare în discuții chiar și atunci când nimeni nu vorbește despre arhitectură.

Reply
Share:
Translate »
Sari la conținut